Table of Contents
مشاور حقوقی ازدواج
مشاوره حقوقی ازدواج مانند مشاوره ازدواج مساله ای بسیار مهم و حیاتی است و در زمانه ای که به عصی اطلاعات لقب گرفته است بسیاری از افراد از موارد حقوقی جامعه بی اطلاع هستند و بدون انجام مشاوره حقوقی ازدواج ، به دام سودجو ها افتاده و ناخاسته وارد مسائلی می شوند.
بسیاری نمیدانند در مشاوره حقوقی ازدواج چه مسائلی باید مطرح شود و اینکه لزوم آن چیست؛ در اینجا برخی از موارد مشاوره حقوقی ازدواج را باهم بررسی می کنیم.
تعیین مهریه
مهریه یکی از بزرگترین معضلات جوانان است و به گزارش خبرگزاری های معتبر کشور؛ بسیاری از پرونده های جاری در دادگستری ها مربوط به این مساله است.
توقیف اموال در مهریه های بالای ۱۱۰ سکه!
از نظر قانونی مهریه ۱۱۰ سکه می باشد و بیشتر از آن به صورت توافقی انجام شده و از نظر قانونی صحیح نیست ولی بعد از توافق و ثبت، این میزان رسمیت داشته و قابل مطالبه است.
انواع پرداخت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه می باشد که در حالت اول، آقا داماد باید تماما و به صورت یکجا مهریه را پرداخت کند ولی در حالت دوم، با در نظر گرفتن شرایط مرد مورد دعوی، از جانب دادگاه مبلغی معین شده و ایشان موظف به پرداخت این مبلغ به صورت قسطی است.
در مواردی که مهریه بیش از ۱۱۰ سکه تعیین شده باشد کلیه اموال طرف تا سقف مبلغ مهریه قابل صادره است و امکان دریافت مهریه حتی پس از فوت زوجه، توسط ورثه امکان پذیر است.
بذل و بخشش مهریه حتما باید توسط دفترخانه ها به ثبت رسمی برسند که در غیر این صورت هیچ گونه اعتباری ندارند!
افزایش مهریه بعد از عقد
در مشاوره حقوقی ازدواج بیشتر افراد سوال می کنند که آیا بعد از ازدواج هم میشه مبلغ مهریه را افزایش داد؟ جواب این سوال مثبت است ولی به عنوان امتیازی محسوب می شود و اصل مهریه نیست ولی آقا داماد موظف به پرداخت این مبلغ می باشد.
دربرخی از اقوام و خانواده ها با مبلغی معیین عقد نکاح را جاری می کنند و بعد از مدتی با تهیه اظهار نامه ای، مبلغ مهریه را افزایش می دهند که این مورد شامل حال موارد بالا شده و مبلغ اضافه شده به عنوان مبلغ اصلی به شمار نمی آید.
مشاوره حقوقی ازدواج در عقد موقت
بسیاری از خانواده ها با مبلغی ناچیز عقد موقتی بین زوجین جاری می کنند تا بعد از مدتی معلوم این حالت به عقد دائم تبدیل شود ولی حرف های بین خانواده ها سندیتی برای ملزوم کردن جاری شدن عقد دائم نیست و اگر هریک از طرفین نخواهند این اتفاق صورت بگیرد کار تمام است.
در این صورت اگر زوجیتی هم صورت گرفته باشد، خانواده عروس خانوم متضرر خواهند شد؛ که این یکی از موارد اساسی در مشاور حقوقی ازدواج به شمار می آید.
مشاوره حقوقی ازدواج درباره تعهدات طرفین
تعهدات و برنامه ریزی های زن و مرد در قبل از ازدواج هیچ گونه سندیتی نداشته و از نظر قانونی ملزوم به این کار نیستند حتی اگر بخشی و یا تمام مهریه پیشاپیش را داده باشید.
در حقیقت مهریه همان چیزی است که در زمان عقد جاری می شود و حرف های قبل و بعد سندیتی نداشته و از نظر دادگاه رسمی نیست.
تفاوت عقد موقت و دائم
این دو نوع عقد از بسیاری جهات مشابه یکدیگر هستند و دارای برخی تفاوت ها مانند:
- طلاق فقط در عقد دائم جاری می شود ولی در عقد موقت با اتمام زمان یا بخشش زمان باقی مانده به اتمام می رسد.
- دادن نفقه فقط در عقد دائم اجباری است و در عقد موقت چنین اجباری وجود ندارد.
- پس از جداشدن از همسر، زمان نگه داشتن عده در عقد دائم ۳ طُهر و در عقد موقت ۲ طُهر است که طُهر همان عادات ماهیانه خانم ها است.
- ارث بری فقط در عقد دائم امکان پذیر است و در عقد موقت هیچ گونه سهم الارثی تعلق نمی گیرد.
موارد بسیار زیاد دیگری وجود دارد که مشاوره حقوقی ازدواج را به امری مهم تبدیل می کند ولی متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم از مسایل حقوقی و بدون مشاوره حقوقی ازدواج وارد ازدواج می شوند و متاسفانه برخی از این ازدواج ها هم به طلاق ختم می شوند.
برای جلوگیری از این اتفاق و مسایل مشابه، به شما پیشنهاد می کنیم تا وکیل مورد اعتماد خود مشورت کرده و یا با تکمیل فرم مشاوره از مشاوره وکلای پایه یک دادگستری استفاده کنید.
مطالب مرتبط:
بیشتر بخوانید : بهترین دفتر ازدواج شیک در غرب تهران